Greška
  • Predložak za ovaj prikaz nije dostupan. Molimo kontaktirajte Site Administratora.

Zaštita i održavanje kamena

Bellinzoni je svjetski priznati prozvođač sredstava za čišćenje, zaštitu i održavanje površina od mramora, granita, keramike i cotta. U svojoj širokoj paleti proizvoda nudi deterdžente, impregnacije, ljepila (poliesterska i epoksidna), voskove, silikonske voskove, sapune za poliranje, sredstva za uklanjanje hrđe, sredstva za kristalizaciju, preventivna sredstva protiv grafita...

Bellinzoni u brojkama:
- 3 industrijska postrojenja
- 25 svjetskih sajmova godišnje
- 40 zemalja sa registriranim BELLINZONI§ trademarkom
- 90 destinacija u svijetu sa direktnom distribucijom
- 100 različitih proizvoda za mramor, granit, kamen, terazzo, keramiku, drvo i metal

ČIŠĆENJE – ZAŠTITA – NJEGA

Za čišćenje površina kamena i keramike od naslaga: voska, hrđe, kamenca, algi, mahovine, cementa, masnoće, potrebno je izvršiti odabir specijalnih sredstava za određene tipove materijala koja otklanjaju pojedine vrste nečistoća. Nakon čišćenja kamene i keramičke površine potrebno je zaštititi. Površine kamena i nekih vrsta keramike su porozne-šupljikave kao spužva. Radi sve većeg atmosferskog zagađenja i sve češćeg izloženog agresivnog utjecaja okoline, kamene površine trebaju posebnu njegu i održavanje. Kako bi kamene površine dugotrajno izgledale čiste i uredne te jednostavno održavane, potrebno je kamen dubinski zaštititi.

Dubinska zaštita - impregnacija je postupak kojom dugoročno dubinski zaštićujemo porozne površine građevinskih materijala kao što su: mramor, prirodni-betonski kamen, cotto i opeka od upijanja vode, masnoća i ostalih vrsta nečistoća. Nanošenjem vodo ili masno odbojne zaštite-impregnacije, na površini se ne stvara film, već impregnacije prodire duboko u kamen, zatvara mikropore te sprječava upijanje vode i svih vrsta nečistoća, algi, mahovine i pljesni. Voda i u njoj otopljive štetne tvari jednostavno klize sa impregnirane površine. Površine stoga ostaju duže čiste, otpornije su na nečistoće i mrlje, lakše se čiste a sposobnost difuzije vodene pare i dalje ostaje sačuvana. Izgled tretiranih površina uopće se ne mijenja, osim ako sredstvo za imregnaciju ne sadrži posebne dodatke koji naglašavaju boju odnosno daju "mokar" izgled.

Održavanje - njega je postupak kojim površine prirodnih materijala: mramora i svih vrsta kamena, primjenom sredstava za njegu, održavamo čistim i sjajnim (naravno ovisno o završnoj obradi površine). Redovitom primjenom sredstava za održavanje, struktura boje kamena je ljepša i prirodnija, površina ima njegovan izgled i ujedno je otpornija na zaprljanja.

cavallo-leonardocavallo-leonardo-3cavallo-leonardo-2