Greška
  • Predložak za ovaj prikaz nije dostupan. Molimo kontaktirajte Site Administratora.

Vodovod i odvodnja

pipes perspectiveKada govorimo o transportu kanalizacijske vode, siguran i čvrst cijevni sustav je ključan uvjet prevenciji zagađenja okoliša. Kanalizacijski sustavi trebaju biti u stanju najmanje 100 godina pouzdano i bez problema odvoditi stalno rastuće količine otpadnih voda do uređaja za pročišćivanje. Ovi sabirni vodovi moraju biti izdržljivi, vodonepropusni i pouzdani.

Za transport površinske i otpadne vode postoji nekoliko sustava, proizvedenih od PVC, PP i PE.

Plastične cijevi su cijevi od sintetičkih materijala novijeg datuma i stoga čine suvremeni materijal za izvedbe kanalizacijskih mreža, odnosno sustava odvodnje. Kod plastičnih cijevi u odnosu na sirovinu od koje su izradene postoji više vrsta, od kojih su osnovne prikazane na donjoj slici.

U vodovodnoj i kanalizacijskoj praksi dominiraju tvrdi polivinilklorid, PVC-U (engl. unplasticised PVC) i termoplastičan PE, pri čemu primat pripada polivinilkloridu.

Sveobuhvatna ponuda PVC cijevi u rasponu od 110 mm do 630 mm, SN2, SN4 i SN8 upotpunjena je spojnim elementima kao što su T komadi, koljena, redukcije, odvojci i adapteri za odgovarajuće cijevi.

Polipropilenske cijevi s dvostrukom stjenkom dostupne do 630 mm, dizajnirane su da zadovolje potrebe javne kanalizacije. Jedinstvena tehnika spajanja pruža mogućnost jednostavnog rukovanja i instaliranja.

U ponudi imamo kompletan sustav za odvodnju otpadnih voda, čiji su sastavni dio i okna (revizijska, prekidna, slivnici,…) nazivnog promjera DN 600, DN 800 i DN 1000.