HomeDijamantne krune

Dijamantne krune

dia krunesegmentiDijamantne krune nezaobilazan su dio alata u graditeljstvu. Sastoje se od tri djela: tijela krune, dijamantnih segmenata i prihvata.

Tijelo kruno obično je iz čelične cijevi različitog promjera i kreće se u rasponu od 20 - 1200 mm, standardne dužine 500 mm ali se po narudžbi može izraditi i tijelo neke druge dimenzije.

Dijamantni segmenti najvažniji su dio krune i iako izvana izgledaju svi isto veoma su različiti. Naime njihova namjena određuje  vrstu dijamanta i veziva koja će se koristit pa tako osnovno razlikujemo tvrde i meke segmente iako uvriježena raspodjela prema namjeni dijeli segmente na segmente za beton, asfalt, mramor i granit. Visina segmenta varira od proizvođača do proizvođača i kreće se u rasponu od 7 - 20 mm. Segmenti su također različiti radi li se o bušenju sa vodom ili suhom bušenju.

Prihvat krune koji omogućuje da se kruna pričvrsti na neki od danas poznatih vrsta motora može biti 1/2", 5/4", M14, šesterokut 10 mm, tzv. Hilti prihvat ili neki drugi. Naravno postoje i adapteri koji omogućavaju da se kruna bilo kojeg prihvata montira na bilo koji motor.

Free business joomla templates